Over mij

 

Hallo, wat leuk dat je mijn website aan het bekijken bent!

Mijn naam is Anique de Wit en ik ben al bijna mijn hele leven in de ban van natuur, dieren, edelstenen, sieraden en spiritualiteit. Wat je als kind leuk vond, is vaak een richting aanwijzer voor wat in je verdere leven een passie kan worden.

Symbolische handgemaakte kracht sieraden

Zo ben ik op een dag, een paar jaar na mijn opleiding tot pedagogisch medewerker, begonnen met sieraden maken. In het begin waren dit sieraden gemaakt van edelsteen kralen. Een jaar later begon ik de opleiding tot edelsmid in Amsterdam. Ik voel mij een ontwerper, daarom kon ik mij niet houden aan de opdrachten. Ik had veel te veel passie om mijn eigen creaties te maken en ben halve wegen gestopt met de allerbelangrijkste basis technieken in mijn zak. In de loop der jaren heb ik vele ontwerpen werkelijkheid laten worden en mij verdere technieken aan geleerd. Ook heb ik de opleiding tot edelsteen therapie gevolgd wat zo mooi aansluit bij de sieraden die ik maak.

Pas een aantal jaren geleden viel het mij op dat het allemaal symbolische sieraden waren. Ze hebben als thema vooral vrouwelijkheid, ontvankelijkheid en de kracht die hierin schuilt. Op een natuurlijke manier stroomt dit door mij heen om vorm te krijgen in een sieraad. 

Tijdens een stilte retraite in India, begon ik aan één stuk door te tekenen. Uit die tekeningen ontstond het eerste begin van de Zilveren  symbolische hangers en andere kracht sieraden die je hier op deze site kunt vinden.

Enkele jaren later verbleef ik voor enige tijd in zuid-Frankrijk, in het Katharengebied. Altijd al wilde ik iets met hout, maar ik kon mijn manier nog niet ontdekken. Ik kwam in aanraking met een boek waar duizenden jaren oude Godinnenbeeldjes stonden. Ooit aanbaden wij hier op aarde de Godin, de vrouwelijke energie. 

Ik wilde zo'n Godin maken, in hout!

En zo geschiede, ik maakte daar mijn eerste Godinnenhanger van hout. En nu maak ik er velen, elk met een andere energie en een ander steentje/pareltje ter hoogte van haar baarmoeder. Met mijn mesjes op zak ga ik de bossen in, zoek ik takken die zijn afgevallen en maak ik daar vaak het eerste begin van de Godin. 

Deze sieraden kunnen jou eraan herinneren wie jij in werkelijkheid bent en ze weerspiegelen een stukje van jou zelf. Het stralende wezen die jij in werkelijkheid bent! Deze sieraden vind je hier.

Luisterkind werker

Nu breng ik mijn gevoeligheid ook in de Luisterkind afstemmingen die ik maak volgens de Luisterkind methode. De opleiding heb ik gevolgd bij Diana Hendriks. Door deze opleiding te volgen ben ik thuis gekomen in mijn waarnemingen die ik al mijn gehele leven heb gehad, maar welke nog niet helemaal verder konden stromen in iets concreets wat ik aan kon bieden. Een luisterkind afstemming is iets bijzonders en tegelijkertijd  heel normaal, een manier van luisteren naar de ander die wij zijn vergeten maar die zo helend is. Hoe fijn is het wanneer iemand helemaal openstaat voor jou en luistert naar wat jouw ziel te vertellen heeft. Kijk bij  Luisterkind afstemming, voor meer informatie. 

 

Mijn liefde voor de natuur

Mijn liefde voor de natuur is het grootst, het is de plek waar voor mij alles begint en eindigt. Het is de plek waar ik mij het meeste thuis voel en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Van jongs af aan vond ik mijn heil in de natuur, het is mijn toevluchtsoord, de plek waar ik zo'n verbinding voel met alle elementen en alles wat leeft en sterft. 

Het zilver en de edelstenen uit de aarde, het hout van de bomen, parels uit het water, deze elementen komen allemaal terug in de sieraden die ik maak. Zo is de cirkel rond en mag ik doen wat ik het allerleukste vindt, vormgeven in samenwerking met de natuur.

Ik ben de natuur heel dankbaar voor alles wat zij mij geeft!